nl-NLen-US

Over Milou...

Milou is dagelijks op het bedrijf te vinden. Naast het coördineren richt Milou zich op het trainen van dressuurpaarden, het geven van instructie, mentale coaching en sportpsychologische begeleiding. Daarnaast verzorgt ze educatieve activiteiten als clinics, workshops, lezingen en gastlessen. Ook is het aan- en verkopen van kwalitatief goede dressuurpaarden en bemiddeling in aan- en verkoop waar Milou zich veelvuldig mee bezig houdt.

Door een breed scala aan opleidingen heeft Milou kennis van vele factoren die bijdragen aan het optimaliseren van prestaties. Zo heeft Milou alle fases van de ORUN Instructeuropleiding met goed gevolg afgerond. Ook heeft Milou in 2010 haar diploma binnen de Psychologie behaald. Met haar afstudeeronderzoek gericht op mentale processen bij ruiters is er kennis genomen van sportpsychologische aspecten met name binnen de hippische sport. Bekende nationale en internationale ruiters en trainers hebben deelgenomen aan dit onderzoek.

Daarnaast heeft Milou de opleiding ‘Orthomoleculair (top) sportconsulent’ genoten bij de SOE (Stichting Orthomoleculaire Educatie) te Almere. Zowel praktijkervaring als wetenschappelijk onderzoek hebben aangetoond dat het aanpassen van de voeding en het gebruik van de juiste voedingssupplementen van grote invloed zijn op sportprestaties. Met de hier opgedane kennis biedt Milou de mogelijkheid sporters te adviseren op gebied van voeding en suppletie.

Om haar grote droom Grand Prix rijden na te jagen, timmert Milou hard aan de weg aan haar sportcarrière. Jonge paarden brengt ze uit tijdens de Subli- en Pavo Cup. Daarnaast is ze met de oudere paarden actief op Subtopniveau. 

In het verleden heeft ze regelmatig samen getraind met verschillende vakkundige trainers. In 2011 kwam ze Geert Jan Ribbels tegen, met wie ze veelvuldig samen trainde. Later zijn ze als partners een samenwerking aangegaan. Alleen kwam hier helaas door de verschrikkelijke ziekte een einde aan.

"Van Geert Jan heb ik heel erg veel geleerd. De fases van de opleiding van een jong paard tot de opleiding naar het hoogste niveau heb ik met hem mogen doorlopen. Hij wist wat een 'goeie' was en welke training daarbij hoorde. Samen hebben we heel veel getraind, paarden bekeken en beoordeeld. Helaas heeft hij zijn belofte, mij naar de Grand Prix begeleiden niet kunnen waarmaken. Dankbaar ben wat ik allemaal van hem heb mogen leren! En super leuk om mijn inmiddels vergaarde kennis over te brengen aan mijn leerlingen!" aldus Milou.


123movies